Bachbloesemtherapie


Bachbloesemremedies bestaan uit helende druppeltjes voor de ziel, en vormen een zachte ondersteuning om blij en misschien ook wat makkelijker door het leven te gaan.

Deze methode bevat 38 verschillende soorten bloesems en is ons geschonken door Moeder Natuur.

Bachbloesemtherapie
De Bachbloesemtherapie werd in het begin van de 20ste eeuw geÔntroduceerd door dr. Edward Bach (1886-1936). Hij ontdekte allerlei planten waarvan de extracten een positieve inwerking hadden op emotionele blokkades of deprimerende gevoelens, zoals angst, gebrek aan zelfvertrouwen, Ö
Door kleine hoeveelheden van die extracten druppelgewijs toe te dienen aan de patiŽnt, voelt hij/zij zich na een tijd een stuk beter. Zowel kinderen als volwassenen komen in aanmerking om een Bachbloesemtherapie te ondergaan. Zo helpen Bachbloesems ook studenten te kalmeren bij faalangst, of de concentratie te verbeteren, ADHD te verzachten, Ö

Gebruik van de Bachbloesems
Het gebruik van Bachbloesems is veilig en onschadelijk: er zijn geen negatieve bijwerkingen, er bestaat geen mogelijkheid tot overdosering en ze hebben geen verslavend effect op het menselijk lichaam. Meer zelfs: ze kunnen de gewone geneeskunde en haar medicijnen aanvullen, zonder de werking van de gewone medicatie te dwarsbomen.
De patiŽnt wordt aangeraden het gehele flesje Bachbloesems uit te nemen, en dit minstens 4 x 4 druppels per dag, om de optimale inwerking van de extracten op lange termijn te waarborgen. De druppels worden rechtstreeks op de tong aangebracht, of opgelost in water (eventueel fruitsap).
Het tijdstip waarop men het effect van de Bachbloesems zal ondervinden, varieert van persoon tot persoon. Sommigen voelen de heilzame werking ervan al intreden na enkele dagen, anderen moeten soms enkele weken wachten tot een merkbare verbetering langzaam maar zeker plaatsvindt, mits consequent innemen van de druppeltjes.

Persoonlijke Bachbloesemremedies
Omdat niet iedereen met dezelfde emotionele blokkades kampt, zal de samenstelling van de druppeltjes ook variŽren van persoon tot persoon. Wanneer u dus een Bachbloesemtherapie zou aanvragen, krijgt u - na een kort gesprek - een gepersonaliseerde mengeling van de verschillende Bachbloesems, geheel naar uw persoonlijke behoefte.