Chakrahealing


Wat zijn chakra's?

MEHet woord chakra is afgeleid van het Sanskriet woord dat wiel of discus betekent. De chakra's zijn draaiende wielen of draaikolken van levensenergie. Naast de 7 voornaamste chakra's die zich langs de wervelkolom bevinden, zijn er honderden draaikolken van energie in het hele lichaam.

Zoals het fysieke lichaam organen heeft, zijn chakra's de organen van het lichtgevende energieveld. Het zijn puslerende schijven van gefocuste energie met kleurverwantschappen. De spiraal van elk chakra wordt smaller als hij het lichaam nadert. De ligging van de chakra's kunnen van mens tot mens iets verschillen, maar hun opklimmende volgorde en onderlinge relaties staan vast.

Hoewel de chakra's geen tastbare entiteiten zijn die met normale ogen te zien zijn, hebben helderziende yogi's hun kleuren en structuur 'gezien'. De chakra’s kunnen ook gevoeld worden en zijn evident in de vorm van ons fysieke lichaam, die gedragspatronen weerspiegelt - de manier waarop we denken, voelen, handelen, op bepaalde omstandigheden reageren en ons tot anderen verhouden.

Ons besef van de chakra's kunnen we vergelijken met ons besef van de wind, die we niet kunnen 'zien', maar waarvan we weten dat hij aanwezig is op grond van contacten die hij met voorwerpen maakt. We weten hoe het voelt wanneer de wind over onze huid strijkt en herkennen hem ook aan de zwiepende boomtakken en het geluid van ritselende blaadjes.

MEDe lagere chakra's bevinden zich dichter bij de aarde en worden gerelateerd aan de fysieke en praktische aspecten van ons leven. De hogere chakra's vertegenwoordigen geestelijke dimensies en hogere niveaus van bewustzijn en expressie. Zij werken op een meer symbolisch niveau door middel van taal, beelden en concepten.

Chakra's dragen informatie van de aura over en vormen een 'blauwdruk' van het lichaam. Ze bevatten ook informatie over geleden pijn en trauma's als afdrukken in het auraveld. Deze beïnvloeden onze emotionele en fysieke gezondheid door hun verbinding met de endocriene klieren die ons gedrag reguleren.

De chakra's corresponderen met kleuren, tonen, goddelijke krachten, dimensie en andere fijnstoffelijke fenomenen. Het chakrasysteem kan een bijdrage leveren aan persoonlijke groei en is ook geschikt voor therapeutische toepassing. De chakra's staan in voortdurende wisselwerking met elkaar en kunnen slechts theoretisch van elkaar gescheiden worden.

Zijn de chakra's onderling uit balans, dan kan zich dat o.a. uiten door depressie, onverklaarbare vermoeidheid, een of ander 'afwijkend' gedrag, negatieve gevoelens in zichzelf zoals angst, onzekerheid, woede, jaloezie wat op zijn beurt weer aanleiding kan geven tot een minder aangenaam leven of zelfs ernstige gezondheidsproblemen.

De chakra's kunnen door verschillende methoden worden geopend of in balans gebracht, zoals door yoga, meditatie of door deze specifieke chakrahealing. Hier ligt ligt het accent hoofdzakelijk op het in balans brengen van de chakra's, zodat er een gezond evenwicht ontstaat tussen lichaam en geest.

Hoe verloopt zo een chakrahealing?

     - voetenbad
     - voetmassage met BIO-olie
     - chakrahealing
     - korte voetmassage
     - terug tot jezelf komen

Deze behandeling duurt 60 minuten.