Zwangerschapsmassage


Tijdens de zwangerschap gebeurt er heel veel in je lichaam en dit in zeer korte tijd. Je lichaam verandert: de spieren verzwakken zodat er plaats kan gemaakt worden voor het groeien van de baby in je buik. Hormonen gieren doorheen je hele lijf. Je lichaam is nu voornamelijk bezig met de ontwikkeling van je baby en de voorbereiding op de bevalling. Deze veranderingen in je lichaam kunnen wel eens gepaard gaan met zwangerschapsongemakken zoals vermoeidheid, spierkrampen en onrustig slapen waardoor stress kan opbouwen tot een onbehaaglijk gevoel. Een zwangerschap vraagt ook op geestelijk vlak een hele aanpassing voor jou.

Om deze ongemakken wat op te vangen kan je wat extra tijd voor jezelf en je ongeboren baby nemen. Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even heerlijk te ontspannen.
Rug- en nekpijn, bekkenklachten, kuitkrampen en stress zullen afnemen, terwijl de spieren versoepeld, een betere bloedcirculatie en een goede nachtrust bevorderd worden. Omdat jij als aanstaande mama jezelf tijdens en na de massage veel beter en fitter zal voelen, zal ook je baby hiervan meegenieten en hierdoor rustiger zijn en beter kunnen groeien.

Een zwangerschapsmassage kan je genieten vanaf 14 weken tot aan de laatste dag voor de geboorte van je baby.